İklim şartlarının uygun olduğu ekim-kasım ve mart-nisan ayları, Hindistan ve Nepal gezisi için ideal tarihler. Ancak bu dönemin yüksek sezon olduğunu, konaklama fiyatlarının en yüksek seviyelerde seyrettiğini tahmin etmek zor olmasa gerek.
Budget otellerde sorun yaşanmasa da orta ve üzeri otellerde yer olmama ihtimali fazla. Bu nedenle bütün planlama zorluklarına rağmen gezi öncesi rezervasyon yaptırmaya çalışmak önemli. Haziran ayı ile başlayan eylül sonuna kadar süren muson döneminde sıcaklık 20 ile 35 derece arasında değişiyor.
Düşük sezon olduğu için konaklama ve ulaşım gibi giderlerin düşeceği, bunun da geziyi daha ekonomik bir hale getireceği düşünülebilir ama unutmamak gerekir ki aşırı yağışlar sizi canınızdan bezdirebilir. Eğer Himalayalar’da bir trekking düşünüyorsanız, bunu musonların hemen sonrası ekim-kasım aylarında yapmak ideal olabilir. Çünkü muhtemelen muson sonrası sizi, yemyeşil bir bitki örtüsü ve Himalayalar’ın manzarasını tüm görkemiyle sunan berrak bir hava bekliyor olacak.
Dağlık kesimlerde ısı çok düştüğü ve birçok turistik tesis kapalı olduğu için ocak ayı ve civarı dağ faaliyetlerinin bitme noktasına geldiği dönem. Şehirler için de tablo farklı değil. Genellikle budget hotellerde ısıtma sistemi olmadığı için turist sayısı azalıyor. Nepal, turistlerini bir iki ay için ya Pokara gibi nispeten yumuşak iklimi yaşayan şehirlere kaydırıyor ya da aynı gerekçeyle Tayland, Hindistan gibi ülkelere kaptırıyor.
“İdefix'den bugün sipariş verdim fakat tükenmiş olarak geri döndüler. [...].
Merhaba İhsan Bey, HindistaNepal kitabınıza ulaşmaya çalışıyorum ama g [...].
Bu bölümün alt başlıklarını; ülkeler arası, şehirlerarası ve şehir içi ulaşım olarak atıp her biri için, zayıf ve güç [...]
Bir geziye hazırlanma süreci, herkes için farklı seyreder. Motivasyonunuz ne kadar yüksekse ya da benim gibi doğuştan [...]